wegvervoertaxi seb In dit onderdeel komen de verschillende vormen van personenvervoer over de weg aan bod. Je maakt kennis met de verschillende instanties in het personenvervoer en met de wetgeving op dit gebied. Logistiek, verkeersregels, planning, wagenparkbeheer worden onder de loep genomen. Je leert hoe je een personenvervoersovereenkomst opstelt en waar je rekening mee moet houden.

Wat je tijdens de cursus Weg Vervoer Taxi leert:

  • Organisaties in het taxivervoer
  • Vergunningen
  • Aanbestedingen
  • Planning en Infrastructuur
  • Voertuigmanagement
  • Kwaliteitsbeheer

Waarom zou je deze cursus moeten volgen:

Kennis van de Wet Personenvervoer 2000
Weten wie de vergunningverstrekkers zijn
Op de hoogte zijn van de eisen die worden gesteld aan een chauffeur
Algemene vervoervoorwaarden raadplegen en de mogelijkheid van het toepassen van klachtenregeling.
Kunnen uitleggen wat een aanbesteding is en kennis hebben van de daarbij behorende aspecten.
Kennis van wat er met infrastructuur wordt bedoeld en de invloeden van veranderingen hierin op de vervoersbranche
Kan ‘’het nieuwe rijden’’ en alle daarbij behorende facetten interpreteren
In staat zijn om voor de chauffeurs instructies op te stellen met betrekking tot de controle op de veiligheidsnormen

Het Lesmateriaal

Wij werken met een speciaal ontwikkelde lesmethode, die is afgestemd op de vereiste kennis die door het CBR en CCV worden gesteld. Onze lesmethode, heeft door de jaren heen vele kandidaten laten slagen voor hun ondernemersdiploma. Omdat wij op locatie in groepsverband werken, naast de benodigde thuis studie, kunnen we zodoende ook snel inspringen op de wetgeving die nog wel eens wil veranderen. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de meest actuele informatie, en zal je hier je voordeel mee opdoen tijdens de examens. De lesboeken worden u tijdens de eerste cursus uitgedeeld. TaxiCursusAmsterdam stoomt je klaar voor het officiële diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi van het SEB. Om het diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi in je bezit te krijgen, moet je een voldoende halen voor alle 5 onderdelen(modules), waarvan Weg Vervoer Taxi er een is.

Vrijstellingen

Het is mogelijk dat je op grond van eerder behaalde diploma’s vrijstelling krijgt voor bepaalde modules van examens. Wil je weten of jouw diploma’s of certificaten vrijstelling geven? Kijk dan op www.cbr.nl/contact.pp voor het dichtstbijzijnde kantoor. Je diploma dient echter van minimaal MBO 4-niveau te zijn, afgerond met cijferlijsten. Het CBR bepaalt per verzoek of het een vrijstelling toekent. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van eerder behaalde complete diploma’s (geen certificaten, propedeuse of deeldiploma’s) voor de modules Financieel management, Bedrijfsmanagement en Calculatie.

Studieduur en lesgeld

Module Weg Vervoer Taxi, Studieduur 1 week* Lesgeld € 330,-(excl. btw) Schrijf je in voor alle 5 modules en krijg 10% korting ** Kies je voor betaling in één keer, dan krijg je 5% korting! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend. Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! >> Ga naar het Inschrijfformulier