personeelszaken seb In de Module Personeelsmanagement besteden we aandacht aan alle aspecten die belangerijk zijn voor het hebben van personeel in dienst. Het hebben van personeel in dienst is niet eenvoudig en neemt soms ook risico’s met zicht mee. Tijdens de lessen zullen zaken ter sprake komen zoals organisatiekunde, communicatie, personeelsplanning, arbeidsovereenkomsten, sociale wetgeving en leidinggeven. Dit met als doel dat u wel overwogen keuzes maakt bij het nemen van beslissingen. Ook specifieke zaken die een ondernemer in het personenvervoer geregeld moet hebben voor zijn personeel, komen aan de orde, zoals het Rijtijdenwet, COA en personeelsplanning.

Het Lesmateriaal

Wij werken met een speciaal ontwikkelde lesmethode, die is afgestemd op de vereiste kennis die door het CBR en CCV worden gesteld. Onze lesmethode, heeft door de jaren heen vele kandidaten laten slagen voor hun ondernemersdiploma. Omdat wij op locatie in groepsverband werken, naast de benodigde thuis studie, kunnen we zodoende ook snel inspringen op de wetgeving die nog wel eens wil veranderen. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de meest actuele informatie, en zal je hier je voordeel mee kunnen opdoen tijdens de examens. De lesboeken worden u tijdens de eerste cursus uitgedeeld. TaxiCursusAmsterdam stoomt je klaar voor het officiële diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi van het SEB. Om het diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi in je bezit te krijgen, moet je een voldoende halen voor alle 5 onderdelen(modules), waarvan Personeelsmanagement er een is.

Wat je tijdens de cursus Personeelsmanagement leert:

  • Algemene wetgeving
  • Arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit personenvervoer
  • CAO
  • Organisatie Structuren
  • Personeel en Leiding

Waarom zou je deze cursus moeten volgen:

De verplichtingen van de werkgever en de werknemer op het gebied van sociale zekerheid en
De rol en het functioneren van verschillende sociale instellingen in het personenvervoer omschrijven en toepassen
Bepalingen toepasen van Verordeningen en Richtlijnen
CAO kunnen toepassen
de organisatiestructuren benoemen en toelichten en weet hoe de inrichting van verschillende organisatiestructuren is
De kandidaat kan binnen de cao en wettelijke kaders op efficiënte wijze personeel inzetten en kan de roosters maken
Personeelsbeleid kunnen ontwikkelen
Management kunnen uitvoeren en Leiderschap herkennen
Werving- en Selectie procedures toepassen en kwaliteit beoordelen
Kennis van overleg vormen
Kennis over Benodigde persoonsgebonden en beroepsgebonden documenten
Interpreteren en opstellen arbeidsovereenkomsten

Vrijstellingen

Het is mogelijk dat je op grond van eerder behaalde diploma’s vrijstelling krijgt voor bepaalde modules van examens. Wil je weten of jouw diploma’s of certificaten vrijstelling geven? Kijk dan op http://www.cbr.nl/11008.pp voor het dichtstbijzijnde kantoor. Je diploma dient echter van minimaal MBO 4-niveau te zijn, afgerond met cijferlijsten. Het CBR bepaalt per verzoek of het een vrijstelling toekent. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van eerder behaalde complete diploma’s (geen certificaten, propedeuse of deeldiploma’s) voor de modules Financieel management, Bedrijfsmanagement en Calculatie.

Studieduur en lesgeld

Module Personeels Management, volledig studieprogramma Studieduur 1.5 weken* Lesgeld € 330,-(excl. btw) Schrijf je in voor alle 5 modules en krijg 10% korting ** Kies je voor betaling in één keer, dan krijg je 5% korting! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend. Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! >> Ga naar het Inschrijfformulier