bedrijfsmanagement seb Bij het oprichten van een onderneming komen veel zaken kijken, daarom maak je in dit onderdeel kennis met de verschillende ondernemingsvormen, krijg je meer informatie over de verzekeringen die je nodig hebt, de belastingen die je moet betalen en leer je aan welke (wettelijke) regels je je moet houden. Ook leer je meer over beveiligingsmaatregelen en komt het begrip marketing uitgebreid aan bod. In deze module worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie, hypotheek en criminaliteit.

Wat je tijdens de cursus Bedrijfsmanagement leert:

  • Stichten van een Onderneming
  • Verzekeringen en Belastingen
  • Recht- en wetkennis
  • Criminaliteitspreventie en beveiliging

Waarom zou je deze cursus moeten volgen:

Onderscheid kunnen maken tussen de verschillende ondernemingsvormen
Kunnen uitleggen en analyseren van de oprichtingseisen van een ondernemingsvorm
Benodigde ondernemingsverzekeringen kunnen omschrijven voor onderneming en ondernemer
Begrijpen en toepassen van belangrijke rechtsgebieden waar dit nodig is voor de onderneming
Anticiperen en gebruik maken van de juiste beveiligingsmogelijkheden

Het Lesmateriaal

Wij werken met een speciaal ontwikkelde lesmethode, die is afgestemd op de vereiste kennis die door het CBR en CCV worden gesteld. Onze lesmethode, heeft door de jaren heen vele kandidaten laten slagen voor hun ondernemersdiploma. Omdat wij op locatie in groepsverband werken, naast de benodigde thuis studie, kunnen we zodoende ook snel inspringen op de wetgeving die wel nog eens wil veranderen. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de meest actuele informatie, en zal je hier je voordeel mee opdoen tijdens de examens. De lesboeken worden u tijdens de eerste cursus uitgedeeld. TaxiCursusAmsterdam stoomt je klaar voor het officiële diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi van het SEB. Om het diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi in je bezit te krijgen, moet je een voldoende halen voor alle 5 onderdelen(modules), waarvan Financieel management er een is.

Vrijstellingen

Het is mogelijk dat je op grond van eerder behaalde diploma’s vrijstelling krijgt voor bepaalde modules van examens. Wil je weten of jouw diploma’s of certificaten vrijstelling geven? Kijk dan op www.cbr.nl/contact.pp voor het dichtstbijzijnde kantoor. Je diploma dient echter van minimaal MBO 4-niveau te zijn, afgerond met cijferlijsten. Het CBR bepaalt per verzoek of het een vrijstelling toekent. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van eerder behaalde complete diploma’s (geen certificaten, propedeuse of deeldiploma’s) voor de modules Financieel management, Bedrijfsmanagement en Calculatie.

Studieduur en lesgeld

Module Bedrijfsmanagement Studieduur 1.5 weken* Lesgeld € 330,-(excl. btw) Schrijf je in voor alle 5 modules en krijg 10% korting ** Kies je voor betaling in één keer, dan krijg je 5% korting! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend. Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! >> Ga naar het Inschrijfformulier