calculatie seb Deze module Calculatie richt zich vooral op het maken van een goede kostprijsberekening. Het belang van het juiste inzicht in de kosten van het bedrijf, spelen een grote rol in het maken van de juiste keuzes met betrekking tot de bedrijfsvoering en het rendement. Wat kost het een taxi onderneming om een wagen in bedrijf te hebben en te onderhouden; wat is voor- en nacalculatie en hoe berekenen we de verkoopprijs ? In combinatie met onze lesmethode zullen we aan de hand van oefeningen het gemak tonen van het calculeren van de juiste kostprijsberekeningen en verkoopprijsberekeningen voor vraagstukken zoals hierboven aangeven.

Wat je tijdens de cursus Calculatie leert:

  • Beoordelen en rubriceren van de kosten
  • Exploitatiekosten kunnen berekenen
  • De kandidaat kan vaste, variabele en personeels kosten per eenheid berekenen
  • Berekenen en vaststellen van de overhead kosten (indirecte kosten)
  • Het kunnen opstellen van offertes

Waarom zou je deze cursus moeten volgen:

De kandidaat kan een offerte opstellen
De kandidaat kan een nacalculatie maken
De kandidaat kan het resultaat van het vervoer bepalen, analyseren, onderbouwen en conclusies hieruit trekken

Het Lesmateriaal

Wij werken met een speciaal ontwikkelde lesmethode, die is afgestemd op de vereiste kennis die door het CBR en CCV worden gesteld. Onze lesmethode, heeft door de jaren heen vele kandidaten laten slagen voor hun ondernemersdiploma. Omdat wij op locatie in groepsverband werken, naast de benodigde thuisstudie, kunnen we zodoende ook snel inspringen op de wetgeving die wel nog eens wil veranderen. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de meest actuele informatie, en zal je hier je voordeel mee kunnen opdoen tijdens de examens. De lesboeken worden tijdens de eerste cursus uitgedeeld. TaxiCursusAmsterdam stoomt je klaar voor het officiële diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi van het SEB. Om het diploma Ondernemer Personenvervoer Taxi in je bezit te krijgen, moet je een voldoende halen voor alle 5 onderdelen(modules), waarvan Calculatie er een is.

Vrijstellingen

Het is mogelijk dat je op grond van eerder behaalde diploma’s vrijstelling krijgt voor bepaalde modules van examens. Wil je weten of jouw diploma’s of certificaten vrijstelling geven? Kijk dan op www.cbr.nl/contact.pp voor het dichtstbijzijnde kantoor. Je diploma dient echter van minimaal MBO 4-niveau te zijn, afgerond met cijferlijsten. Het CBR bepaalt per verzoek of het een vrijstelling toekent. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van eerder behaalde complete diploma’s (geen certificaten, propedeuse of deeldiploma’s) voor de modules Financieel management, Bedrijfsmanagement en Calculatie. Let op! Het diploma CCV-B geeft géén vrijstelling voor onderdelen van het examen Beroepsgoederenvervoer.

Studieduur en lesgeld

Module Calculatie, volledig studieprogramma Studieduur: 3 weken met 2 keer per week les. Lesgeld € 330,-(excl. btw) Schrijf je in voor alle 5 modules en krijg 10% korting ** Kies je voor betaling in één keer, dan krijg je 5% korting! Eventuele tussentijdse prijswijzigingen worden niet doorberekend. Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft, kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! >> Ga naar het Inschrijfformulier